Doppler Duo


Doppler Duo

Doppler Duo består af Monica Schmidt Andersen på blokfløjte og Tina Christiansen på orgel, cembalo og klaver. 

Doppler Duo brænder for at dele og formidle musikoplevelser, og der er ikke grænser for, hvilken musik duoen kaster sig over, og hvilke blokfløjter og tangenter der spilles på. Siden Doppler Duo blev dannet i 2012, har duoen spillet en lang række koncerter over hele Danmark samt i Sverige med et bredt repertoire med alt fra den tidlige barokmusik over nordisk lyrik til argentinsk tango, minimalistiske toner og nye danske værker.


Doppler Duo spiller nogle af de mest medrivende værker fra barokken med alt fra virtuose koncerter af Antonio Vivaldi og Johann Friedrich Fasch, hvor orglet agerer et barokorkester for fuld udblæsning med blokfløjten i toppen i kapløb med de hurtige noder, over de mest fantastiske sonater af bl.a. Johann Sebastian Bach til de kendteste toner såsom Johann Pachelbels berømte kanon.

Et særligt fokusområde er også at få udvidet repertoiret af ny musik for blokfløjte og orgel, og det har ført til flere spritnye værker skrevet specielt til Doppler Duo. Med særlig tilladelse fra Annisette Koppel har Doppler Duo fået Thomas Koppels store symfoniske værk, Moonchild’s Dream, transskriberet til blokfløjte og orgel.


I 2024 udkom det anmelderroste album "Danish Concertos for Recorder and Organ" på pladeselskabet Svitzer Music med verdenspremiereindspilninger af fire store danske værker og transskriptioner for blokfløjte og orgel af komponisterne Thomas Koppel, Martin Lohse, Thomas Clausen og Lars Kristian Hansen. CD’en kan købes ved direkte henvendelse samt høres på alle online streamingtjenester: Doppler Duo | Spotify


I 2025 er Doppler Duo af pladeselskabet Svitzer Music blevet engageret til at premiereindspille seks neoklassiske suiter af den tyske komponist Hartwig Riedl.


Doppler Duo sætter altid en ære i at supplere musikken med gode historier, som giver publikum en forståelse for musikken og fører dem direkte ind i hjertet af al den fantastiske musik, som duoen holder meget af at præsentere ved koncerterne.


Yderligere oplysninger på duoens hjemmeside: www.dopplerduo.dk


Anmeldelser og udtalelser:Fra Danmark kommer en utgivelse utenom et vanlige. [...] De har nettopp lansert en banebrytende innspilling av fire konserter for blokkfløyte og orgel. [...] Monica Schmidt Andersen spiller som en sann virtuos, uten å være en overflatisk tekniker. Det er en tanke bak alt hun foretar seg. […] Samspillet med den særdeles dyktige Tina Christiansen er også fabelaktig - her er to musikere som evner å lytte til hverandre og som må ha en intuitiv felles forståelse for musikken. […] Dette er en innspilling som på alle måter vekker begeistring, og som jeg skal komme tilbake til mange ganger. Anbefales på det varmeste!

Sven Atle Johannesen, Orgelspeilet, Norge, juni 2024


"The combination of one of the largest musical instruments and one of the smallest musical instruments shouldn’t work. The former, the organ, which is large enough in most institutions to require its own building, and the latter, the recorder, which can slip into your pocket, just seems like it shouldn’t work. In this new recording, however, by the Doppler Duo of Danish concertos for the two instruments, we can hear the miracle of a new instrumental combination. [...] The Doppler Duo is made up of Monica Schmidt Andersen on the recorder and Tina Chistiansen on the organ. Each brings soloist qualities to their duo performance. [...] This recording is particularly exciting for bringing us two instruments that we can hear in a new way. We’re used to the recorder flying above the lower instruments, but to be able to lose its timbre in the organ is a new experience. Each member of the Duo has her own role, but in combination, they bring us music that’s greater than its parts."

Kåret til "Music of the Week": Album Review: Danish Concertos by the Doppler Duo (interlude.hk)

Maureen Buja, Interlude Hongkong, juni 2024

"This is music that defies classification and is for those with open minds and open ears.[...]It is rare that we get to hear such brilliant artistry, especially on this combination of instruments - give it a listen and you may be happily surprised."
Daniel Mittendorfer, Organ Australia, maj 2024


"Releasekoncert for orgel og blokfløjte var en oplevelse ud over det sædvanlige... Umiddelbart skulle man tro, at det ville være svært for to så forskellige instrumenter som blokfløjte og kirkeorgel at finde en harmoni og samklang. Men det lykkedes til fulde for Tina Christiansen på orgel og Monica Schmidt Andersen på blokfløjte. Det var tydeligt at høre, at de har spillet sammen i mere end 10 år."

Læs hele anmeldelsen her: Anmeldelse: Releasekoncert for orgel og blokfløjte var en oplevelse ud over det sædvanlige | Nyborg Avis

Foromtale i Nyborg Avis: Releasekoncert i Vor Frue Kirke med nye danske værker indspillet på CD | Nyborg Avis
Journalist Michael Rathje, februar 2024


"Min veninde og jeg overværede jeres koncert i Ringe Kirke den 14.09.22 (vi var også til koncerten i Brahetrolleborg Kirke). Koncerter som vi begge nød i fulde drag og kan ”leve længe” på at have hørt. En stor oplevelse at høre, hvor gode I er til at fange opmærksomheden og til at få tonerne til at lyde legende let. Jeg tror, at vi ikke helt er landet endnu."

Citat koncertgænger, september 2022 


"Tak for en forrygende koncert i Gislev Kirke, hvor Doppler Duo med organist Tina Christiansen og fløjtenist Monica Schmidt Andersen spillede en række værker hovedsagelig fra baroktiden. De spillede begge med et teknisk overskud og med stilsikker fornemmelse for værkernes særlige karakterer. Til afveksling blev der akkompagneret på orgel, cembalo og klaver, og fløjtenisten skiftede mellem piccolo-, sopran- og altblokfløjter. Tiden fløj af sted for publikum, der ikke kedede sig et øjeblik. Vi kunne have fortsat i timevis, også med de fyldestgørende kommentarer til værkerne, som de to stjernemusikere på skift leverede."     

Organist Erik Kempf, Gislev Kirke, november 2020


"Man var vidne til en stemningsfuld og energisk koncert. Så professionel, præcis og med masser af overskud hører man sjældent. Endvidere formåede musikerne at kommunikere med publikum på en underholdende og humoristisk måde, der bragte den skønne musik ned i ørehøjde."
Organist Lars Kristian Hansen, Vor Frelsers Kirke Odense, september 2018


"Som organist og koncertarrangør har jeg nu to gange haft fornøjelsen at kunne invitere Doppler Duo til at spille koncert i ’mine’ kirker: En gang i Volstrup Kirke i Vendsyssel – og en gang i Vester Vandet Kirke i Thy. Begge gange har koncerten været en udelt succes hos såvel publikum som undertegnede. Ved den ene lejlighed havde jeg endda den glæde at samarbejde med duoen om introduktion/fortælling om den musik, de fremførte. Doppler Duo spiller med en smittende livsglæde og et teknisk overskud, som siger spar to. Den gamle såvel som den spritnye musik (ved koncerten i Thy var der en uropførelse på programmet) står spillevende og dugfrisk i kirkerummet. Duoen formår at formidle musikken på en medrivende måde, så man mærker, at de to unge musikere brænder for deres kunst og håndværk. Det gælder både i deres spil og ved de små, fine kommentarer, som de knytter til musikken undervejs. Oven i alt dette fremstår musikerne som to gæve, unge kvinder med benene solidt plantet i den fynske muld. Deres venlige, smilende imødekommenhed og let tilgængelige væsen og væremåde er som taget ud af folkesjælen og naturen på deres hjemø. Deres besøg hos os har været som et mildt kærtegn fra Danmarks Have til det stormomsuste Jylland. Jeg kan varmt anbefale andre et besøg af Doppler Duo."

Organist Thomas Olesen, Vester Vandet Kirke, august 2017 


Det er en fornøjelse at arbejde sammen med jer to dygtige musikere. To stikord fra mig om gudstjenestens tema, og I gav via jeres musikvalg stikord tilbage til salmevalg og min (korte) prædiken. Det gør vi gerne igen ..."

De varmeste anbefalinger fra Sognepræst Karin Hasling, Årslev, Midtfyn, august 2016


Stor tak til jer. Det var et fortryllende program og en fantastisk musikalsk rejse. I er bare så suverænt dygtige. Jeres smittende musikglæde bredte sig til publikum og det var en koncert vi længe vil erindre som en stjernestund"

Pia Valbak Schmidt, Odense Valgmenighed, januar 2015


"Køng kirke havde fornøjelsen at have besøg af DOPPLER DUO bestående af Monica Schmidt Andersen (blokfløjter) & Tina Christiansen (orgel/cembalo) tirsdag den 6.maj 2014.

En bredt sammensat koncert med værker fra den tyske og Italienske barok og tidlige Wienerklassik, til nordiske klange af N. W. Gade, Edvard Grieg, Carl Nielsen m.fl.

Koncerten blev en vital og intens oplevelse, hvor to så ulige instrumenter som kirkeorgel og blokfløjter, formåede at skabe et samspil af legende virtuositet, luftig transparens og orkestral fylde.

Koncerten indledtes og sluttede med værker for altblokfløjte og cembalo.

Således var aftenens sidste værk, og koncertens musikalske perle, J. S .Bachs violinsonate i c-mol.

At spille værker af Bach kræver sine musikere. Her blev musikken forløst med teknisk overskud og musikalsk indsigt, og efterlod denne særlige glæde, som kun musikken kan fylde dig med, den er stor, ja overvældende, men ligeså flygtig som vinden i træerne.

Køng kirke siger tak for en rigt nuanceret og smukt klingende koncert, virtuost udført."

Organist Bent Nielsen, Køng og Glamsbjerg kirker, maj 2014


Jeres program og opførelse var helt fantastisk god og jeg er virkelig taknemmelig for jeres deltagelse. I har en perfekt fornemmelse for hinanden i musikken! Alle os i salen har fået en vidunderlig oplevelse. TAK!

Lisbeth Bjerre Salling, Carl Nielsen Skolen, Nr. Lyndelse, september 2013

Kalender:

27. april 2025, Sydfyns Musikforening 

26. oktober 2024, Frederikshavn Kirke 

13. marts 2024, Ansgars Kirke, Odense (CD-releasekoncert) 

7. marts 2024, Treenighedskirken, Esbjerg       

27. februar 2024, Nyborg Kirke (CD-releasekoncert)

7. februar 2024, Fensmark Kirke 

25. januar 2024, Uhre Kirke 

6. januar 2024, Sct. Nicolai Kirke, Svendborg

29. november 2023, Højby Kirke 

19.-20. juni 2023, CD-indspilning, Nyborg Kirke 

3. maj 2023, Sct. Nicolai Kirke, Svendborg

4. februar 2023, Sdr. Nærå Kirke 

11. januar 2023, Rolfsted Kirke

14.-15. november 2022, CD-indspilning, Nyborg Kirke 

16.-17. oktober 2022, CD-indspilning, Nyborg Kirke

14. september 2022, Ringe Kirke
13. juli 2022, Brahetrolleborg Kirke  

12. marts 2022, Gilleleje Kirke

10. november 2021, Rolfsted Kirke

28. oktober 2021, Egense Kirke

5. november 2020, Gislev Kirke

17. oktober 2020, Husie Kyrka, Malmö, Sverige

6. august 2019, Gilleleje Kirke 

10. marts 2019, Ansgars Kirke, Odense

24. november 2018, S:t Andreas Kyrka, Malmö, Sverige

10. november 2018, Årslev Kirke

7. november 2018, Ansgars Kirke, Odense

12. september 2018, Vor Frelsers Kirke, Odense

17. juni 2018, Kirsebergskyrkan, Malmö, Sverige

17. september 2017, Brahetrolleborg Kirke

2. september 2017, Hendriksholm Kirke, Rødovre

31. august 2017, Vester Vandet Kirke

23. marts 2017, Ansgars Kirke, Odense

25.-27. januar 2017, CD-indspilning, Nordhorn, Tyskland

21. januar 2017, Augustenborg Slotskirke

9. august 2016, Årslev Kirke

29. maj 2016, Ulbølle Kirke

15. april 2016, Ansgars Kirkes sognegård, Odense

3. februar 2016, Rolfsted Kirke

8. november 2015, Næsby Kirke

16. august 2015, Skive Kirke

6. august 2015, Volstrup Kirke (Vendsyssel Festival)

4. maj 2015, Løgumkloster Kirke

21. marts 2015, Odense Musikbibliotek (European Day of Early Music)

12. marts 2015, Herrested Kirke

26. januar 2015, Koncertkirken i København

25. januar 2015, Odense Valgmenighedskirke

6. maj 2014, Køng Kirke

29. september 2013, Carl Nielsen Skolen, Nr. Lyndelse

29. september 2013, Aastrup Kirke

2. marts 2013, Gråbrødre Klosterkirke, Odense

8. januar 2013, Davinde Kirke

15. maj 2012, Syddansk Musikkonservatorium, Odense

Repertoire:


Girolamo Frescobaldi (1583-1643):

Canzona, "La Bernardinia"


Nicola Matteis (ca. 1650-ca. 1700):

Aria amorosa

Diversi Bizzarrie Sopra la Vecchia Sarabanda ó pur Ciaccona


Johann Pachelbel (1653-1706):

Canon i D-dur


Arcangelo Corelli (1653-1713):

Sonate i F-dur, op. 5 nr. 4, 1. + 2. sats

Sonate op. 5 nr. 12, "La Follia"


Henry Purcell (1659-1695):

Chaconne, "Two in one upon a Ground"


François Couperin (1668-1733):

Le Rossignol en amour

Le Rossignol vainqueur


Alessandro Marcello (1669-1747):

Koncert i d-mol, arr. for sopranblokfløjte og orgel


Antonio Vivaldi (1678-1741):

Koncert i D-dur, RV 428, "Il Gardellino", arr. for sopranblokfløjte og orgel

Koncert i g-mol, RV 439, "La Notte", arr. for altblokfløjte og orgel

Koncert i c-mol, RV 441, arr. for altblokfløjte og orgel

Koncert i C-dur, RV 443, arr. for sopraninoblokfløjte og orgel

Fra "De 4 årstider": Foråret, arr. for blokfløjte og cembalo

Fra "De 4 årstider": Sommeren, arr. for blokfløjte og cembalo

Fra "De 4 årstider": Efteråret, arr. for blokfløjte og cembalo

Fra "De 4 årstider": Vinteren, 2. sats, arr. for blokfløjte og cembalo


Georg Philipp Telemann (1681-1767):

Koncert i e-mol for fløjte og koncerterende cembalo, TWV42:E3

Ouverture i a-mol, TWV 55:a2, arr. for altblokfløjte og orgel

Don Quixotte Suite, TWV 55:G10, arr. for blokfløjte og cembalo


Johann Sebastian Bach (1685-1750):

Sonate i A-dur, BWV 1015, arr. for fløjte og obligat cembalo, 1. + 4. sats

Sonate i E-dur, BWV 1016, arr. for fløjte og obligat cembalo (transp. til F-dur)

Sonate i c-mol, BWV 1017, arr. for fløjte og obligat cembalo (transp. til d-mol)

Sonate i h-mol for fløjte og obligat cembalo, BWV 1030

Sonate i Es-dur for fløjte og obligat cembalo, BWV 1031, 2. sats (Siciliano)

Badinerie fra Suite i h-mol, BWV 1067, arr. for fløjte og cembalo


Johann Friedrich Fasch (1688-1758):

Koncert i F-dur, arr. for altblokfløjte og orgel


Giovanni Battista Martini (1706-1784):

Toccata


John Baston (fl. 1708-1739):

Koncert nr. 2 i C-dur, arr. for sopranblokfløjte og orgel


Johann Ludwig Krebs (1713-1780):

Fantasi i f-mol

Fantasi i C-dur

Sonate i e-mol for fløjte og obligat cembalo


Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788):

Sonate i e-mol, Wq. 124

Sonate i G-dur, "Hamburgersonate", Wq. 133


Ole Bull (1810-1880):

Sæterjentens Søndag


Edvard Grieg (1843-1907):

Air (fra Holbergsuiten), op. 40 nr. 4

Våren

Solveigs sang (fra Peer Gynt)


Carl Nielsen (1865-1931):

Fantasistykker op. 2

Tågen Letter

Underlige aftenlufte


Wilhelm Peterson-Berger (1867-1942):

Ved Frösö kyrka (fra "Frösöblomster")


Hugo Alfvén (1872-1960):

Vallflickans Dans


Astor Piazzolla (1921-1992):

Café 1930 for fløjte og klaver (fra "Histoire du Tango")

Los Sueños for fløjte og klaver

Oblivion for fløjte og klaver


Lothar Graap (f. 1933):

Variationer over "Sig månen langsomt hæver"


Thomas Koppel (1944-2006): 
Moonchild's Dream (1991), arr. for blokfløjte og orgel af Erik Kolind (2021) 


Lars Kristian Hansen (f. 1949):

Blue Orbit for sopranblokfløjte og orgel (2017)                 


Thomas Clausen (f. 1949):

Concertino for blokfløjte og orgel (2014/2016)

French Suite for Recorder & Organ (2017)


Tore Bjørn Larsen (f. 1957):
In saeculorum (1998) 


Max Richter (f. 1966):

Efteråret ("Vivaldi recomposed"), arr. for blokfløjte og klaver


Martin Lohse (f. 1971):

Concerto for recorder and organ (2022)


Lasse Toft Eriksen (f. 1978):
Hr. Oluf han rider - Fantasi over en dansk folkevise (2018)

Monica Schmidt Andersen er en af Danmarks mest aktive blokfløjtenister. Hun debuterede efter ni års studier fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense i februar 2016 med koncertrækken “Get Inspired”. Hun har bl.a. studeret hos Nikolaj Ronimus (DK), Erik Bosgraaf (NL) og haft et års udvekslingsophold på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hos Dan Laurin. Derudover har hun læst en kandidat i musikpsykologi, ”Psychology for Musicians” fra The University of Sheffield i England.
I 2016 startede hun Performatorium (www.performatorium.dk), hvor hun underviser og holder workshops i mentaltræning og performance. Hun har modtaget priser ved internationale konkurrencer, senest en 1. pris i februar 2016 ved Nordhorn Internationale Soloblokfløjtekonkurrence i Tyskland. Monica er aktiv som solist og kammermusiker, hvor hun er medstifter og medvirkende i 8 faste ensembler og projekter. Derudover har hun spillet med Odense Symfoniorkester, Ensemble Zimmerman og SDMK Kammerorkester. Hun arbejder med projekter, som spænder bredt indenfor tidlig musik, folkemusik og ny kompositionsmusik, hvor kommunikation og kontakten til publikum er i højsæde.
Se mere på: www.monicasandersen.com 

 Følg Doppler Duo på Facebook:
Tina Christiansen © 2010-2024